Deze week is een delegatie van Sportvisserij Nederland afgereisd naar Engeland om de werking van de VISpas toe te lichten. De Engelse Angling Trust en het ministerie van Natuur en Visserij zijn namelijk bijzonder geïnteresseerd in hoe de zaken rond de VISpas in Nederland precies zijn georganiseerd.
De invoering van de VISpas in 2007 is in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven. Buitenlandse zusterorganisaties van Sportvisserij Nederland en overheidsinstanties in den vreemde zijn over het algemeen erg geïnteresseerd in hoe dit landelijke document voor de sportvisser nu precies werkt. Ook in Engeland, de bakermat van de sportvisserij, zijn ze geïnspireerd geraakt door het Nederlandse systeem van visdocumenten.
Op uitnodiging van de Angling Trust en het Engelse ministerie van Natuur en Visserij is daarom een delegatie van Sportvisserij Nederland afgereisd naar Londen. Daar hebben Jan Kamman (die als voormalig hoofd Visdocumenten de introductie van de VISpas heeft voorbereid) en Fred Bloot (hoofd Belangenbehartiging) de werking van de VISpas en Lijsten van Viswateren uit de doeken gedaan. Daarbij hebben zij ook toelichting gegeven hoe dit systeem van visdocumenten precies tot stand is gekomen. Zowel Mark Lloyd (Chief Executive van de Angling Trust) als Richard Benyon (Minister van het department Natural Environment & Fisheries) toonden zich onder de indruk van hoe de zaken in Nederland geregeld zijn.
|
Jan Kamman, Mark Lloyd, Richard Benyon en Fred Bloot (v.l.n.r.) poseren met de VISpas. |
Bron: Sportvisserij Nederland