Benieuwd naar de ontwikkeling van de Schulpvaart in de gemeente Castricum? Of geïnteresseerd in cultuurhistorie, natuur of het algemene waterbeheer in dit gebied? U bent van harte welkom tijdens de inloopbijeenkomst op 26 september in Ontmoetings-centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. De avond start om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is de zaal geopend.
Provincie, gemeente en hoogheemraadschap werken gezamenlijk aan plannen om op twee plekken langs de vaart natuurgebieden aan te leggen gecombineerd met waterberging en een duurzame inrichting van de oevers.
Het betreft een gebied van 5 hectare bij de wijk Kooiweg Noord langs de Zeeweg. Bewoners van onder andere het Gladiolenveld en de Hyacintenlaan kijken hier op uit. Het tweede terrein beslaat 12 hectare en bevindt zich in het agrarisch gebied langs de provinciale weg tussen Castricum en Limmen.
Tijdens bijeenkomsten
op 22 juni en 6 juli jongstleden hebben direct omwonenden en vertegenwoordigers van belangenorganisaties in werkateliers meegepraat over de ontwikkeling van de Schulpvaart. Wij willen u graag informeren over het inrichtingsplan dat hieruit is voortgekomen en de wijze waarop wij de opmerkingen vanuit deze werk-ateliers hierin hebben verwerkt. Daarnaast kunt u tijdens de bijeenkomst vragen stellen en uw reactie geven op het inrichtingsplan.
Waarom Ontwikkeling Schulpvaart?
Om een goede balans te creëren tussen wonen, natuur, landschap, recreatie en bereikbaarheid heeft de stuurgroep Wonen in het Groen een aantal gebieden aangewezen om als natuur in te richten. De Schulpvaart is één daarvan. Daarbij zijn wij op zoek naar locaties voor waterberging vanwege de klimaatverandering. Droge zomers, hevige regenbuien, zeespiegelstijging: er zijn steeds meer aanwijzingen dat ons klimaat verandert. Om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende water en droge voeten, moeten we het water op een slimme manier beheren. Maatregelen zijn daarom noodzakelijk. Ook in Castricum. Door samen te werken snijdt het mes aan meerdere kanten.
Veilig wonen onder zeeniveau is minder logisch dan je denkt
Bron: HHNK